onsdag 14 november 2007

Onsdagen den 14 november – lite ny information

Även idag har jag varit på jobbet. Det har varit fler frågor från kollegor och jag har även informerat fler som inte visste. Det känns som att ju fler som vet desto bättre är det.

På eftermiddagen ringde professor Lars-Åke. Han hade via en kollega på Akademiska sjukhuset i Uppsala fått kontakt med Dr Basky. Dr Basky anser att om vi väljer att fortsätta graviditeten bör ett ingrepp ske för graviditetsvecka 16 och idag går graviditeten in i vecka 14. Sedan 2005 har Dr Basky genomfört ingrepp med laser på svenska tjejer. Dessvärre fick båda tjejerna infektioner som en följd av ingreppet, vilket innebar att förlossningen startade inom ett par dagar från ingreppet. Det är omöjligt att dra en slutsats från det, men det skulle kunna tyda på att man som svensk har svårare för den engelska bakteriefloran. Det verkar därför i dagsläget mest troligt att eventuellt ingrepp kommer att genomföras i Sverige, men kanske inte av en svensk läkare. Vi vill ju att den mest lämpade och meriterade läkare som finns att tillgå (oavsett nationalitet) ska genomföra det eventuella ingreppet.

Dr Basky menar också att anledningen till att det fostret med hjärta (pump twin) har onormalt mycket vätska i nackspalten kan vara en följd av att dess hjärta får pumpa för två och att fostret redan är påverkat av det. På fredag är det som sagt dags för fostervattensprov och de kommer även att göra en ultraljudsundersökning för att kontrollera om något har förändrats med graviditeten.

Inga kommentarer: