måndag 12 november 2007

Fredagen den 9 november – hittade en tjej som varit med om samma sak

Efter att jag lämnat Rebecka hos dagmamma somnade jag om och sov ett par timmar till. Huvudvärken fanns dessvärre kvar. Under dagen surfade jag och hittade fantastiskt nog två tjejer som också haft arkadiska tvillingar och skrivit inlägg på en sida på nätet. Jag tog kontakt med båda två och det ena, som heter Anitha, svarade omedelbart. Underbart!

Jag skickade Anitha ett mail med mina funderingar som hon snabbt besvarade. Hon skickade även med deras blogg över deras historia som är på hela 169 sidor! Vi läste både mail och blogg och fällde många tårar över deras historia och kämpande. Tyvärr gick det ju inte bra för dem. Ska vi orka kämpa oss igenom samma procedur med osäkert utfall? Hur som helst fick vi mycket värdefull information och ett litet hopp tändes eftersom chanserna troligtvis är större ju tidigare i graviditeten det upptäcks.

Anitha och hennes man åkte till London och träffade där en specialist som heter Dr Basky T. Han genomför ett ingrepp, som innebär att blodtillförseln från pump twin (tvillingen med hjärta) till acardiac twin (tvillingen utan hjärta) stoppas genom laser. De var där i början på 2005 och då hade han gjort ingreppet på nio patienter, enligt Anitha. På sex av patienterna gjordes ingreppet senast vecka 14 och alla sex pump twin överlevde. På tre av patienterna gjordes ingreppet senare och i de tre fallen överlevde endast en pump twin.

På kvällen hällde Mathias upp en kopp kaffe till sig. Då slog det mig – jag har inte druckit kaffe sedan i tisdags och idag är det fredag. Kanske är det därför jag har ont i huvudet? Efter två koppar kaffe var huvudvärken borta. Ibland finns enkla lösningar!

Vi avslutade kvällen med att maila ett par följdfrågor till Anitha och kröp sedan i säng. Jag hade svårt att somna, eftersom det var så mycket tankar som snurrade.

Inga kommentarer: