måndag 31 december 2007

Måndagen den 31 december – Hemma igen

När vi vaknade på Östra imorse var klockan strax efter åtta. Sovmorgon för oss med andra ord. Vi ringde på barnmorskan och sa att nu vill vi åka hem. Efter det åt vi frukost och sedan kom läkaren. Han frågade hur det kändes och berättade lite om vad som händer framöver. Det närmsta som händer är att en kurator kommer att ringa oss på onsdag och vi kommer att träffas och diskutera både känslomässiga och praktiska frågor. Innan vi åkte hem fick jag ett sjukskrivningsintyg och tabletter att ta för att mjölkproduktionen inte ska komma igång.

Det kändes väldigt skönt att komma hem och dessutom kännas sig i ganska bra form. Vi berättade för Rebeckas att bebisen i mammas mage inte fanns kvar utan finns i himlen hos gamlemormor. Hon sa då: ”Vi fick inte bebisen. Mamma ska inte vara ledsen, mamma ska vara glad”.

Det har varit en väldigt annorlunda nyårsafton. Strax före 17.00 åkte vi till Strömmensberg för att därifrån se GP-fyrverkeriet. Sedan åkte vi hem och åt våfflor med sylt och glass. Någon storartad nyårssupé hade vi inte lust att laga och det var vi inte sugna på heller. Rebecka och vi skrattade gott till Grevinnan och Betjänten.

Inga kommentarer: