söndag 4 maj 2008

Fredagen den 2 maj – Obduktionsresultat nr 1 klart

Obduktionen av den ”friska” tvillingen (pump twin) har gjorts på Sahlgrenska och obduktionen av acardiac twin och moderkakan har gjorts på Huddinge sjukhus. Idag fick vi obduktionsresultatet avseende den ”friska” tvillingen med brev. I brevet står följande: ”Hos detta foster kan man inte hitta några anläggningsrubbningar, inflammatoriska förändringar eller blödningar. Sålunda normalfynd.” Läkarna hade ju inte förväntat sig att de skulle finna någon förklaring till varför fostret dog genom obduktionen och därför hade vi inte heller förväntat oss att obduktionen skulle ge något svar. Redan när vi fick beskedet om att fostret var dött sa läkarna att de trodde att dess hjärta inte orkat med påfrestelsen och därför slutat slå. Det känns på sätt och vis skönt att obduktionen inte visade på något onormalt, eftersom vi fick tillräckligt med negativa besked under graviditeten som var.

Obduktionen av acardiac twin och moderkakan har vi inte fått resultatet på än. Jag har ingen aning om vad den obduktionen kan visa som är av intresse för oss.

I början av veckan ringde jag till kuratorn för att boka en tid. Vi var hos henne senast i februari och när vi gick därifrån sa hon att vi var välkomna att höra av oss så snart vi ville träffas. Efter vårt besök hos kuratorn i februari kände jag mig ganska ledsen och bestämde mig för att träffa henne igen när det kändes bättre. Nu har det gått så lång tid utan att det känns bättre (just nu känns det till och med sämre) att jag tänkte att det är lika bra att boka en ny tid. Mathias känner inget behov av att träffa kuratorn, så jag träffar henne ensam om ca två veckor.

1 kommentar:

Pernilla sa...

Vad jobbigt för dig att det känns ännu sämre nu. Bra att du bokar tid hos kuratorn, blir nog skönt för dig.