torsdag 24 april 2008

Torsdagen den 24 april – Maj månad väntar

Nästa vecka börjar maj månad och jag tror att maj månad kommer att bli jobbig. Det var ju den 24 maj som det var beräknat att bebisen skulle komma. Jag har inte funderat så mycket på just det tidigare, men nu känns det som jag tänker på det mer och mer ju närmare den dagen det kommer.

Livet rullar på, men tiden står stilla. Just så känner jag. Jag kan dessutom fortfarande inte se fram emot något roligt som är inplanerat och känna att det ska bli roligt.

Det mest som händer i livet kan jag hantera på ett bra sätt. Det som jag inte kan hantera utan att tårarna kommer är kritik mot mig som person. Tårarna kommer även när jag tänker på vad som hänt och när någon frågar hur jag mår med tanke på vad som hänt. Ibland känns det frustrerande att jag inte kan styra över mina känslor.

Obduktionsresultatet är fortfarande inte klart. Vid återbesöket på Östra sa läkaren att det kan ta upp till tre månader innan det är klart, men nu har det gått snart fyra månader sedan förlossningen. Undrar om de har tappat bort honom i hanteringen? Häromdagen mailade jag läkaren och frågade om han har fått obduktionsresultatet, men han har inte besvarat mitt mail än. Även om inte läkarna tror att obduktionen kommer att visa något, så vill jag gärna ha ett svar för att kunna ”stänga” den funderingen och gå vidare.